aanpak

INNER ACT GELOOFT IN DE KRACHT VAN CO-CREATIE

Jij leert ons alles over de gebruikers, functies en ambities van een bepaalde ruimte. Wij leren je daarop inspelen met interieurarchitectuur en omgevingspsychologie. Op basis van onderzoekstechnieken uit de omgevingspsychologie brengen we de noden, activiteiten en de gebruikers van de omgeving zélf in kaart. We dringen onze eigen stijl of visie nooit op: alles draait rond de mens die zich in de ruimte zal bevinden.

Hoe dan ook starten we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Op basis van dit gesprek geven we onze samenwerking vorm. Heb je enkel behoefte aan advies of mogen we je project begeleiden van a tot z, van voorontwerp tot oplevering? Je krijgt dus een offerte op maat van jouw wensen.

We gaan doelgericht op zoek naar wetenschappelijk studiewerk van jouw specifieke omgeving(en) om ons ontwerp te voeden. Op basis van deze info uit de omgevingspsychologie stellen we met jullie het programma van eisen op (noden en wensen voor de nieuwe omgeving), maken we een eerste schetsontwerp op grondplan (programmatie op grondplan) op en werken we een moodboard uit die de materialen en sfeer toelichten.

We zetten hierbij het welzijn van de mensen die zich in de ruimte zullen bevinden altijd centraal. Zo gaan we bedachtzaam om met lichtinval, bieden we zo veel mogelijk uitzicht naar een (natuurlijke) buitenomgeving en voorzien we de mogelijkheid om je af te zonderen of net sociale interactie op te zoeken.

Op basis van jouw input en feedback werken we onze ideeën verder uit. In deze fase zijn twee aanpassingsrondes voorzien.

We werken het goedgekeurde voorontwerp uit tot finale uitvoeringsplannen met maat- en materiaalaanduiding, die de basis vormen voor de offerte aanvragen (zie volgende fase). Onze stokpaardjes: duurzaamheid en flexibiliteit. We hechten veel belang aan materiaalkeuzes en geven ‘tijdloos’ altijd voorrang op ‘trendy’.

Tijdens deze fase werken we aan het aanbestedingsdossier. Hierin zitten de finale uitvoeringsplannen (van de vorige fase) en de gedetailleerde meetstaat, beide nodig om uit te sturen naar potentiële aannemers. We schrijven aannemers aan, verwerken offertes en organiseren plaatsbezoeken. Eens de keuze is gemaakt met welke aannemers er in zee wordt gegaan, stellen we de werfplanning ook op.

Hier worden jullie dromen werkelijkheid, de werken kunnen van start gaan. We kijken technische tekeningen van de uitvoerders na, volgen de werkzaamheden op de voet op en maken bijhorende werfverslagen, zodat alle afspraken helder zijn voor iedereen van opstart der werken tot oplevering.

Kortom, we ontzorgen jullie volledig!