wie zijn we

INTERIEURARCHITECTUUR MEETS OMGEVINGSPSYCHOLOGIE

De rode draad door ons werk is de interactie tussen de mens (inner) en zijn omgeving (act). Hoe kunnen we de omgeving aanpassen aan de mens, in plaats van omgekeerd? Die zoektocht resulteert in efficiënte en inspirerende ontwerpen, altijd gebaseerd op omgevingspsychologie.

INNER ACT ONTWERPT INTERIEURS …

Onze focus ligt op interieurs voor kantoren, zorg, retail en hospitality. Maar ook residentiële opdrachten zijn meer dan welkom. Meestal ontwerpen we in co-creatie, omdat jij als klant het best weet wat de functie van een bepaalde ruimte is. Én wie ze zal gebruiken. Met de juiste inrichting kunnen we die personen en hun activiteiten gericht beïnvloeden en ondersteunen. Daarvoor halen we zowel inspiratie uit de praktijk als uit wetenschappelijke studies. Zo hebben we alle kennis in handen om een omgeving te optimaliseren, renoveren of vormgeven, van idee tot oplevering. Onze klanten volledig ontzorgen, daar streven we naar.

… GEBASEERD OP OMGEVINGSPSYCHOLOGIE

De aanpak van Inner Act is holistisch. We kijken dus verder dan het puur esthetische. Onze interieurs moeten je ondersteunen, zowel fysiek als mentaal. Met specifieke interieuringrepen kan je bijvoorbeeld herstel, gemoedsrust of creativiteit genereren. Om tot het juiste ontwerp voor jouw doel te komen, gebruiken we verschillende onderzoekstechnieken uit de omgevingspsychologie. Denk aan interviews, observaties en card sorting. We delen onze kennis over omgevingspsychologie ook graag in lezingen, adviesgesprekken of doelgericht studiewerk.